Top 5 bezienswaardigheden in Amsterdam

Top 5 bezienswaardigheden in Amsterdam

Heb je een trip naar onze prachtige hoofdstad in de planning staan? En kun je uit alle bezienswaardigheden geen keuze maken? Logisch! Er is zo veel te zien in Amsterdam dat je door de bomen soms het bos niet meer kan zien. Maar geen paniek! In dit artikel hebben wij de top 5 bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

De Dam

De grootste toeristentrekker van Amsterdam. Op en om de Dam vind je onder andere het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk, het Nationaal Monument en Madame Tussauds. De Dam is omringd door winkelstraten, dus het is goed te combineren met een middagje shoppen.

Museumplein

Het Museumplein is een van de gezelligste pleinen van onze hoofdstad. In de winter heb je hier een schaatsbaan en in de zomer meerdere festivals en culturele activiteiten. Helaas zijn de iconische ‘I Amsterdam’ letters niet meer te vinden op dit plein. Gelukkig is er nog veel meer te beleven. Breng een bezoek naar het belangrijkste museum van Nederland; het Rijksmuseum. Bewonder de kunstwerken van de grootste kunstenaars. Of liever een museum vol schilderijen van Vincent van Gogh? Ook hier stelt het Museumplein niet teleur met de grootste collectie van Gogh schilderijen in het van Gogh Museum.

Dierenpark Artis

Een groot dierenliefhebber? Dan is een bezoek aan een Dierenpark Artis aan te raden. Een dierentuin laat je de meest fantastische dieren van dichtbij bekijken. Dierenpark Artis is een prachtige dierentuin midden in het centrum. Het oudste dierenpark van Nederland heeft een fijne sfeer en prachtige dieren. Een perfect uitje voor gezinnen met kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich hier prima vermaken.

De Wallen

Misschien niet de meest charmante bezienswaardigheid, maar toch kenmerkend voor onze hoofdstad. En uiterst interessant om een eens een kijkje te nemen. Verbaas je over de vele vrouwen achter de rood-belichte ramen en over de vele shows die je hier kunt bezoeken. Niet een plek om uren te kunnen ronddwalen. Maar wel een must-see voor in de avond. Wees wel voorbereid op vele dronken toeristen.

Negen straatjes

De negen straatjes sluiten deze lijst af. In onze hoofdstad zijn er genoeg plekken om lekker te kunnen winkelen. Amsterdam heeft veel meer te bieden dan de standaard winkels zoals H&M en Primark. Breng eens een bezoek aan de negen straatjes! Je vindt hier de meest unieke winkel; van vintage winkels tot charmante boetieken vol hebbedingetjes.

Reacties zijn gesloten.