Voor- en nadelen van Airbnb

Voor- en nadelen van Airbnb

Veel mensen vragen zich af wat te verwachten als ze gaan beginnen met Airbnb. Mensen die het al een tijd doen, geven in de meeste gevallen dezelfde argumenten. Deze argumenten zijn dat ze makkelijk geld verdienen, of dat de woonruimte zowat is verwoest door wilde feestjes die zijn gegeven. Laten we wat dieper inzoomen op de voor- en nadelen.

Voordelen

Geld

Een kortetermijnverhuur op een goede locatie die goed is ingericht, waar duidelijke foto’s van zijn gemaakt in combinatie met een goede klantenservice kan wel twee tot drie keer de opbrengst binnen brengen van een ongemeubileerde langetermijnverhuur. Het kan dus best wat opleveren. Als je bekijkt wat de tarieven zijn van hotels in de buurt, kom je er vrij snel achter dat een goed beheerde Airbnb het traditioneel bekende huurmodel overtreft.

Culturele ervaringen

Als je niet enkel om geld geeft, ben je misschien geïnteresseerd in het aspect van culturele uitwisseling. Mensen over de hele wereld maken gebruik van Airbnb en als je er open voor staat, kun je er een geweldige ervaring aan beleven.

Beter onderhoud

Het klinkt misschien vreemd, maar deze business kan leiden tot een schonere en beter onderhouden woning. Huurders kunnen namelijk gebreken opmerken in je woning waarvan jij het bestaan nog niet wist. Uiteraard wil jij dat als verhuurder zo snel mogelijk (laten) maken.

Nadelen

Tijd en werk

Van dit concept een winstgevende business maken is geen rocket-science, maar je doet het ook niet met twee vingers in je neus. Het kost namelijk veel tijd en energie. Schoonmaken, wassen, voorraadbeheer, sleuteloverdrachten, communicatie, onderhoud en agendabeheer maken allemaal deel uit van succesvolle business in deze branche. Je kunt dit ook allemaal uitbesteden, maar het is beter en logischer om het eerst allemaal zelf te doen. Het voordeel hiervan is dat je weet wat het voor jou waard is om te verhuren en dat je je persoonlijke verwachtingen leert kennen.

Risico

Het uitnodigen van talloze gasten in je woning brengt uiteraard risico’s met zich mee. Er zullen mensen zijn die nergens rekening mee houden en na een feestje het niet netjes achterlaten (of zelfs met gebreken), of ze kunnen ook per ongeluk iets kapot maken. Gelukkig is dit iets wat niet zodanig voorkomt dat je hierdoor niet je business zou willen opzetten. Als je hier zelf preventief actie op wilt ondernemen, kun je bijvoorbeeld je gasten actief screenen, ze vragen stellen en achter hun bedoelingen komen. Jezelf ook goed indekken door middel van een goede verzekering is ook aan te raden. De voordelen hiervan zijn erg gunstig voor een succesvol verloop van de kortetermijnverhuur!

Het is niet overal legaal

Voordat je een beschikbare ruimte aanmeldt, is het verstandig om lokale regelgeving te controleren om te checken of het legaal is om in dat gebied te verhuren met dit businessmodel. Het kan zijn dat je speciale vergunningen of licenties nodig hebt.

Reacties zijn gesloten.